Стало відомо, скільки боєприпасів вже знешкодили на Київщині

Читать на русском
У Київській області фахівці обстежили понад 28 тисяч гектарів території та знешкодили понад 150 тисяч вибухонебезпечних предметів.

На Київщині фахівці обстежили понад 28 тисяч гектарів території та знешкодили понад 150 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко на брифінгу у середу, 13 липня.

Британія готова допомогти Україні у розмінуванні узбережжя – ДжонсонБританія має намір допомогти розмінувати узбережжя України для безпечного експорту зернових Чорним морем.

За його словами, у Київській області фахівці ДСНС, ЗСУ, Нацгвардії та Нацполу обстежили понад 28 тис. гектарів території, з них близько 26 гектарів акваторій.

Було перевірено 1425 державних та приватних об'єктів, 915 км автомобільних доріг та 167 км залізничних колій, близько 1185 км ліній електропередач.

Виявлено та знешкоджено понад 154 000 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Тимошенко розповів, що внаслідок російських обстрілів у Київській області пошкоджено 24 штучні споруди, з них 21 зруйновано повністю.

За його словами, на сьогодні відновлено транспортне сполучення по всіх пошкоджених/зруйнованих штучних спорудах. Крім того, фахівці продовжують ремонтні роботи пошкоджених приміщень та будівель територіальних громад області.

Нагадаємо, за даними ДСНС, на повне розмінування України може піти до 10 років.

У розмінуванні України пообіцяла допомогти Молдова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: