В Україні потрібно розмінувати 270 тис. квадратних кілометрів території

Читать на русском
МВС України орієнтує підрозділи ДСНС України на проведення первинного оперативного розмінування впродовж року.
censor.net

МВС України орієнтує підрозділи ДСНС України на проведення первинного оперативного розмінування впродовж року.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

«Якщо говорити про кількість, то на сьогодні ми розуміємо, що треба розмінувати приблизно 270 тисяч квадратних кілометрів. Це включно з окупованими територіями», – заявив він.

МВС орієнтує підрозділи ДСНС України на проведення первинного оперативного розмінування впродовж року.

«Простими словами, має бути розмінована дорога між населеними пунктами, має бути повністю розмінований населений пункт, прибудинкові території, а також території навколо населених пунктів. Але повне розмінування, яке містить дороги, лісосмуги, водойми займе роки», – додав Монастирський.

Міністр попередив, що у більшості водойм у Київській, Харківській, Сумській та Чернігівській областях купатися небезпечно через наявність вибухових пристроїв. Місцева влада самостійно визначає, чи можна купатися у тих чи інших водоймах. Також він наголосив, що для дослідження водойм потрібне особливе професійне обладнання, якого в Україні наразі небагато.

Нагадаємо, російські військові розглядають спосіб розмінування Маріуполя на Донеччині, випустивши полонених українців на мінні поля. Самі окупанти називають це «розмінування природним шляхом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: