Стало відомо, скільки ударна авіація ЗСУ вже завдала групових ударів по ворогу

Читать на русском
Штурмовики Су-25 та бомбардувальники Су-24М при підтримці вертольотів Сухопутних військ продовжують надавати повітряну підтримку наземним військам у південних та східних регіонах України попри велику кількість ворожої ППО.
АрміяInform

Від початку повномасштабного російського вторгнення ударна авіація Повітряних сил України завдала 1700 групових авіаударів по окупаційних військах.

Про це речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив виданню «Українська правда».

«Загалом від початку повномасштабного вторгнення росії, ударна авіація Повітряних сил завдала 1700 групових авіаударів по позиціях, складах, техніці та живій силі російських окупаційних військ на передовій», - зазначив він.

Згідно зі словами Ігната, штурмовики Су-25 та бомбардувальники Су-24М при підтримці вертольотів Сухопутних військ продовжують надавати повітряну підтримку наземним військам у південних та східних регіонах України попри велику кількість ворожої ППО, яку окупанти сконцентрували на тимчасово окупованих українських територіях.

В окупованій Новій Каховці ЗСУ потужним ударом знищили склад боєприпасів росіянУкраїнські військові знищили у тимчасово окупованій росіянами Новій Каховці склад боєприпасів російських окупантів.

Стосовно ж поточної доби речник ПС зазначив, що ударна авіація Повітряних сил знищила склад боєприпасів ворожого угруповання військ на Південно-бузькому напрямку.

При цьому, також штурмовики та бомбардувальники уразили скупчення озброєння та військової техніки на Ізюмському та Донецькому напрямках. Знищено до тридцяти одиниць техніки окупаційних військ.

Водночас, згідно з даними Повітряних сил, 12 липня близько 14.30 російські окупанти завдали ракетних ударів з акваторії Чорного моря. Цього разу росіяни випустили чотири авіаційні ракети класу «повітря-поверхня» типу Х-31 із винищувачів Су-30.

Ракети було спрямовано по прибережній зоні Одещини. Своїх цілей ракети не досягли.

«Зенітні ракетні війська Повітряних сил продовжують контролювати повітряний простір, тримаючи авіацію окупантів на відстані. Протягом доби знищено одну повітряну ціль – БпЛА оперативно-тактичного рівня, яким ворог здійснював повітряну розвідку», - додають у командуванні.

Нагадаємо, що у вівторок, 12 липня, війська рф намагалися кілька разів штурмувати населені пункти на Харківському та Слов'янському напрямках, але через удар ЗСУ загарбники змушені були відступити.

Раніше в Оперативному командуванні Південь повідомили про те, що росія посилила угруповання чф ще одним підводним човном. Зараз у Чорному морі Росія тримає напоготові 44 крилатих ракети типу «Калібр».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: