ВАКС розпочне розгляд справи про підкуп внутрішнього аудитора Міноборони

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав від прокурора САП обвинувальний акт у справі хабарництва в оборонному відомстві і призначив засідання.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд 8 липня розпочне розгляд кримінального провадження за обвинуваченням колишнього заступника начальника управління військових представництв Міністерства оборони України Дмитра Комахи у спробі підкупу директора департаменту внутрішнього аудиту Міноборони Андрія Бойка.

Таке рішення 4 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Підготовче судове засідання за обвинувальним актом у кримінальному провадженні № 52021000000000193 від 14.04.2021 за обвинуваченням (Дмитра Комахи – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, призначити на 8 липня 2022 року. Викликати у судове засідання призначене на 8 липня 2022 року учасників судового провадження», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру чиновнику Міноборони. Як стверджують у НАБУ, вказаний посадовець МО навесні 2021 року пообіцяв передати кошти у розмірі 16,8 млн грн директору департаменту внутрішнього аудиту МО від комерційної компанії. Ця фірма виконує в межах державного оборонного замовлення роботи з реконструкції підземної частини будівлі одного з центральних управлінь під Єдиний центр безпеки для Міноборони.

На думку слідства, кошти призначались за позитивний аудиторський висновок щодо відповідності, повноти та якості поставленого комерційною компанією обладнання умовам державного контракту. Свої «послуги» посадовець управління військових представництв оцінив у 7 млн грн – саме стільки він мав отримати за своє «посередництво» між комерційною компанією і директором департаменту внутрішнього аудиту. Загалом йдеться про близько 24 млн грн.

Як вважають у НАБУ, позитивний висновок аудиту дозволив би приватній компанії отримати повну суму оплати за укладеним контрактом, загальна вартість якого становить понад 400 млн грн, та претендувати на укладення наступних договорів щодо облаштування інших частин системи. Розслідування триває, встановлюються можливі інші учасники злочину. Пізніше йому визначили запобіжним заходом заставу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: