Тюрма для експосадовця Харківської ОДА: апеляція ВАКС готова розглядати скаргу

Читать на русском
Апеляційна палата закінчила підготовку до розгляду скарги на вирок експосадовцю Харківської ОДА. Апеляцію будуть слухати у відкритому судовому засіданні.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закінчила підготовку до розгляду скарги на вирок колишньому директору департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації Андрію Винниченку, якого засудили до 7 років позбавлення волі і конфіскацією всього майна.

Таке рішення 4 липня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду. Призначити апеляційний розгляд за апеляційною скаргою адвоката Сініченка Ігоря Сергійовича, поданою в інтересах обвинуваченого (Андрія Винниченка – ред.), на вирок Вищого антикорупційного суду від 18 травня 2022 року, у відкритому судовому засіданні в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду о 10:00 27 липня 2022 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, ВАКС засудив Винниченка до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна, з позбавленням шостого рангу державного службовця та забороною обіймати посади на державній службі протягом 3 років. Також суд узяв його під варту прямо у залі суду.

Слідство встановило, що посадовець ОДА, який у минулому обіймав посаду в управлінні ПЕК Харківської області, вирішив переконати особу, яка діяла від імені ТзОВ, яке потребувало приєднати свої електроустановки до мереж, надати неправомірну вигоду нібито з метою її подальшої передачі керівництву АТ «Харківобленерго». «Вартість» послуг із підключення чиновник оцінив із розрахунку 2200 грн за кожен із 600 кВт потужностей. Його викрито одразу після отримання 1,32 млн грн неправомірної вигоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: