5 років тюрми для Тамразова: суд зупинив оскарження через мобілізацію обвинуваченого

Читать на русском
Апеляційна палата призупинила процедуру оскарження вироку колишньому посадовцю державної газовидобувної компанії за хабарництво.
Олексій Тамразов

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призупинила розгляд скарги на вирок колишньому заступнику голови правління ПАТ «Укргазвидобування» Олексію Тамразову, якого засудили до 5 років позбавлення волі за спробу підкупу прокурора Генеральної прокуратури.

Таке рішення 5 липня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити. Зупинити апеляційне провадження до звільнення обвинуваченого (Олексія Тамразова – ред.) з військової служби. Зобов'язати обвинуваченого та прокурора повідомити суд про закінчення обставин, що стали підставою для зупинення провадження. Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту проголошення, є остаточною й оскарженню в касаційному порядку не підлягає», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Тамразова затримали 9 серпня за спробу дати хабара в особливо великому розмірі колишньому заступнику начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури України Костянтину Кулику. За версією обвинувачення, він нібито передав 100 тисяч доларів за зняття арешту з близько 9 млн кубів природного газу, що проходили як доказ у кримінальній справі щодо злочинної організації президента-втікача Віктора Януковича та олігарха Сергія Курченка.

10 серпня суд у закритому режимі заарештував Тамразова на два місяці з альтернативою застави в 3 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: