Під Бахмутом ЗСУ змусили ворожі війська в паніці відступати – Генштаб

Читать на русском
У четвер, 7 липня, ЗСУ змусили російських окупантів у паніці бігти під Бахмутом та відбили кілька атак супротивників.

У четвер, 7 липня, ЗСУ змусили російських окупантів у паніці бігти під Бахмутом та відбили кілька атак супротивників.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямах значних змін у складі та характері дій білоруської армії немає. При цьому зберігається загроза завдання ракетно-бомбових ударів з території країни.

На Сіверському напрямку окупанти для демонстрації своєї присутності обстріляли з артилерії райони Волківки, Кондратівки та Миропілля Сумської області. Також вони завдали авіаударів поблизу Есмані та Миропілля.

ЗСУ відбили ворожі штурми на кількох напрямках – ГенштабУ середу, 6 липня, росіяни здійснили невдалу спробу наступу на Слов'янському напрямку. Наступали в районі Довгенького - Мазанівки, але отримали відсіч і з втратами відійшли.

На Слобожанському напрямку противники продовжують зосереджувати зусилля на утриманні позицій та недопущенні просування підрозділів Сил оборони України углиб тимчасово захопленої території. Протягом дня окупанти задіяли танки, ствольну та реактивну артилерію для обстрілів населених пунктів Харківської області вздовж лінії зіткнення.

ЗСУ звели нанівець усі потуги противника просунутися у напрямку Соснівки. ЗСУ відбили штурм, а росіяни відійшли на раніше зайняті позиції.

Тим часом, окупанти намагаються встановити повний контроль над територією Луганської області.

На Слов'янському напрямку ворог знову безуспішно штурмував Богородичне, намагаючись його повністю захопити. ЗСУ жорстко придушили цю спробу.

Противник здійснює вогневу поразку ствольною та реактивною артилерією районів населених пунктів Сулигівка, Красне, Нікополь, Новопавлівка, Карнаухівка, Адамівка, Краснопілля, Богородичне, Мазанівка, Дібрівне та Долина. Для ударів по останньому застосовувалася штурмова та армійська авіація.

На Краматорському напрямку окупанти здійснили невдалі спроби штурмових дій у напрямках Григорівки та Верхньокам'янського.

Зі ствольної та реактивної артилерії ворог обстрілював райони населених пунктів Маяки, Сіверськ, Серебрянка, Григорівка, Верхньокам'янське, Золотарівку та Званівку. Ворожий авіаудар зафіксовано у районі Серебрянки.

На Бахмутському напрямку українські військові завдали противнику втрат, коли той намагався покращити тактичне становище недалеко від Вершини та Берестового. Окупанти в паніці відійшли.

Ворог обстрілював із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Виїмка, Іванодарівка, Спірне, Берестове, Білогорівку, Покровське, Яківлівка, Соледар, Бахмутське, Клинове, Вершина, Кодема, Майорськ, Нью-Йорк. Також застосував армійську авіацію поблизу Шумів. Закріплюється на околицях селища.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках тривають обопільні обстріли зі ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Літаками штурмової авіації противник завдав удару поблизу Кам'янського.

На Південнобузькому напрямку суттєвих змін немає. Підрозділи противника продовжують утримувати зайняті позиції та обстрілюють позиції підрозділів наших військ.

Крім того, в акваторіях Чорного та Азовського морів ворог утримує готовність до застосування до 6 носіїв високоточної зброї. Сумарна кількість крилатих ракет морського базування типу Калібр може становити до 40 одиниць.

Нагадаємо, увечері в четвер, 7 липня, російські війська завдали ударів по одному з районів Харкова, попередньо з РСЗВ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: