Українські війська перестали економити боєприпаси на фронті – Арестович

Читать на русском
Зараз в ситуації нестачі боєприпасів опинилися вже росіяни - в тилу горять і вибухають їх склади, місця дислокації, командні пункти, ремонтні та військові бази
Ілюстративне фотоfocus.ua

Збройні Сили України почали більш інтенсивно застосовувати на фронті зброю, в тому числі нову, західну. Також вони перестали економити боєприпаси, тому що їх стало більше - а ось у противника військові бази та склади почали горіти.

Про це розповів радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

Арестович зазначив, що балансу на полі бою все ще немає. Але зміна інтенсивності обстрілів вже відбувається на користь ЗСУ. Раніше російський дивізіон артилерії міг випустити за добу 2000 снарядів проти 100 українських. Тепер все змінилося.

Арестович розповів про знищення військових складів ворога на окупованих територіяхАрестович не розповів, чим українські військові вразили російські склади, але зазначив, що це щось красиве та далекобійне

«Ми перестали соромитися особливо і почали застосовувати значно інтенсивніше, ніж місяць-два тому. Просто тупо не було боєприпасів, плакали над кожним снарядом... Нещодавно Залужний назвав день, коли 45 тисяч снарядів було використано росіянами тільки в районі Ізюм-Попасна. Це 360 гармат, не менше... А наші тоді стріляли у відповідь тисячу-дві снарядів» - розповів він.

Більш того, зазначив радник глави ОПУ, зараз в ситуації нестачі боєприпасів опинилися вже росіяни - в тилу горять та вибухають їхні склади, місця дислокації, командні пункти, ремонтні та військові бази. А ось ЗСУ підвезли велику кількість снарядів - і тепер українська артилерія не економить боєзапас.

Нагадаємо, 4 липня на Ізюмському напрямку українські військові підірвали склади з боєкомплектами російської артилерії.

Цього ж дня Збройні Сили України знищили великий склад боєприпасів в окупованому Сніжному Донецької області. Також були вражені ще кілька складів на території ОРДЛО.

У ніч на 5 липня ЗСУ успішно знищили ще один склад боєприпасів, що належить російським окупантам. На повітря злетіло снарядне сховище в окупованій Кадіївці Луганської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: