Австралія скасувала мита на імпорт із України

Читать на русском
Уряд Австралії оголосив про відміну мит на імпорт з України. Пільги набирають чинності з 5 липня і йдуть за аналогічними діями ЄС та Великобританії.

Уряд Австралії оголосив про відміну мит на імпорт з України.

Пільги набувають чинності з 5 липня і йдуть за аналогічними діями ЄС та Великобританії, йдеться на сайті Міністерства торгівлі та туризму Австралії.

«Такі заходи з боку Австралії та інших міжнародних партнерів, які підтримують економіку України та розширюють торговельні можливості, життєво важливі для відновлення та реконструкції України у короткостроковій та довгостроковій перспективі», — йдеться у заяві.

2021 року український імпорт до Австралії становив близько 122 млн австралійських доларів ($83 млн).

Європарламент схвалив скасування мит на весь український експортЄвропарламент схвалив скасування на рік мит на промислову продукцію з України, ввізні мита на фрукти та овочі, а також антидемпінгові мита та захисні заходи щодо імпорту сталі.

Тарифи на товари, що виробляються в Україні, знижуються з 5% до нуля, знижена ставка діятиме протягом 12 місяців. Акцизні збори на паливо, алкоголь та тютюнові вироби залишаться чинними.

Влада Австралії нагадала, що засуджує односторонню, незаконну та аморальну агресію роосії проти народу України. Своїми діями Австралія хоче продемонструвати підтримку економіки України, яка має справу з руйнівними наслідками вторгнення росії, що наразі тривають.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у неділю, 3 липня, зустрівся з прем'єр-міністром Австралії Ентоні Албанізом.

Раніше Рада Євросоюзу ухвалила постанову, що дозволяє тимчасову лібералізацію торгівлі та інші торгові поступки щодо деяких українських товарів. Таким чином, на рік буде скасовано мито на український експорт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: