За добу ЗСУ знищили майже 40 окупантів та три склади з боєприпасами на півдні

Читать на русском
Українській військовослужбовці продовжують знищувати російські окупаційні війська на півдні України, ліквідовуючи особовий склад та техніку.

Збройні сили України за добу 26 червня знищили 39 військовослужбовця окупаційних сил російської федерації, танк Т-72, сім одиниць броньованої та автомобільної техніки, а також три склади з боєприпасами.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

«Нашими винищувачами та гелікоптерами попарно відпрацьовано три авіаційні удари по скупченню живої сили та військової техніки противника в трьох районах Херсонщини. В цілому за добу підтверджені втрати ворога склали 39 рашистів, танк Т-72, чотири одиниці іншої броньованої та три – автомобільної техніки. Також, знищено два склади боєприпасів на Миколаївщині, один – на Херсонщині», – інформує командування.

Як стверджується, у Чорному морі продовжується шторм та блокування судноплавства Чорноморським флотом ворога. В готовності до нанесення ракетних ударів два кораблі, споряджені 16 «Калібрами», а тому загроза ракетних ударів лишається актуальною.

Нагадаємо, за підрахунками Генерального штабу ЗСУ, втрати військ рф у війні проти України досягли 35 тисяч особового складу; 1552 танка; 3687 бойових броньованих машин; 771 артилерійська система; 243 РСЗВ; 101 засіб ППО; 217 літаків; 184 вертольоти; 636 БПЛА оперативно-тактичного рівня; 139 крилатих ракет; 14 кораблів та катерів; 2575 одиниць автомобільної техніки та автоцистерн, а також 60 одиниць спеціальної техніки.

Раніше у Генштабі повідомляли, що російські війська намагалися блокувати Лисичанськ Луганської області. Також ворог зазнав значних втрат під Павлівкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: