Виявлено ще одну схему розкрадання гуманітарки для армії – СБУ

Читать на русском

Служба безпеки викрила схему розкрадання гуманітарної допомоги у Львівській області. Замість безкоштовної передачі на потреби ЗСУ зловмисники продавали товари військового призначення.

Про це повідомляють у пресслужбі СБУ у середу, 15 червня.

Зеленський доручив Головнокомандувачу ЗСУ розібратися з питанням забезпечення арміїЗеленський визнав, що реальна ситуація відрізняється від доповідей, які він отримує, і доручив Залужному розібратися з питанням забезпечення армії

«За даними слідства, зловмисником виявився 42-річний керівник одного з рекламних холдингів України. Разом зі спільниками він організував завезення продукції військового призначення в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Аби отримати дозвільні документи для безперешкодного перевезення амуніції через кордон, ділки вводили в оману посадовців ЗСУ. Зокрема, брали гарантійні листи від військової частини і ввозили спорядження», - йдеться у повідомленні.

Замість безкоштовної передачі на потреби ЗСУ спритники продавали товари військового призначення, отримуючи чималий прибуток. Під час обшуків правоохоронці виявили близько трьох тисяч бронежилетів на суму близько 25 млн. грн.

Організатор схеми вже повідомлено про підозру.

Нагадаємо, раніше було виявлено масштабну схему розкрадання на бронежилетах для ЗСУ.

На Одещині керівника благодійного фонду викрили на розкраданні «гуманітарки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: