В Афганістані стався сильний землетрус, загинули майже три сотні людей

Читать на русском
У східній частині Афганістану стався землетрус магнітудою 6,1 балів. Загинули 280 людей, влада попередила, що кількість жертв зростатиме.

У східній частині Афганістану, неподалік кордону країни з Пакистаном, рано вранці 22 червня стався землетрус магнітудою 6,1. Внаслідок чого загинули щонайменше 280 людей, ще сотні отримали поранення.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на офіційних осіб. За їхніми словами, кількість жертв, швидше за все, зростатиме.

За даними Геологічної служби США, землетрус стався приблизно за 44 км від міста Хост, неподалік кордону з Пакистаном.

Більшість підтверджених смертей зафіксовано у східній афганській провінції Пактика, де 255 людей загинуло та понад 200 поранено, заявив представник міністерства внутрішніх справ Салахуддін Аюбі.

У регіоні Хоста 25 людей загинуло, 90 госпіталізовано. «Кількість загиблих, ймовірно, зросте, оскільки деякі села знаходяться у віддалених гірських районах, і для збору подробиць знадобиться деякий час», – сказав Аюбі.

Нагадаємо, у серпні минулого року потужний землетрус стався на Гаїті, поштовхи сягали магнітуди 7,2 бали. Внаслідок цього загинуло близько 2 тисяч людей, ще понад дев'ять тисяч жителів країни було поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: