В ООН прогнозують голод мільйонам жителів Афганістану

Читать на русском
Вже цієї осені виснаження та голодна смерть загрожують 23 мільйонам жителів Афганістану. Такий прогноз у ООН.
фото UNHCR/Edris Lutfi

Вже цієї осені виснаження та голодна смерть загрожують 23 мільйонам жителів Афганістану.

Такими є прогнози дослідження, проведеного Всесвітньою продовольчою програмою (ЗПС) та Продовольчою та сільськогосподарською організацією (ФАО), передає Інтерфакс-Україна з посиланням на пресреліз ООН.

Таліби розробили програму боротьби з голодом: тисячі афганців зможуть працювати в обмін на їжуТі, хто може постраждати від голоду і залишився без засобів до існування, можуть завербуватися на роботу, а на сплату за працю отримувати пшеницю

«Якщо не вжити термінових заходів, у листопаді Афганістану загрожує масштабний голод, половина населення країни, майже 23 млн осіб, відчуватимуть гостру нестачу продовольства. Це новий сумний рекорд для цієї країни, яка тепер переживає одну з найгірших гуманітарних криз у світі», - йдеться у повідомленні.

У своїх висновках автори враховують кілька факторів: посуха, конфлікт, пандемія та економічна криза.

«Попереду холодна зима і деякі райони Афганістану будуть до того ж недоступні для гуманітарних організацій. Кожен другий афганець опиниться в положенні, яке, згідно з класифікацією ООН, можна визначити, як криза третього чи навіть четвертого ступеня небезпеки. Щоб забезпечити постачання продовольства та зберегти джерела засобів існування людей, необхідно термінове втручання міжнародної спільноти, інакше на Афганістан чекає гуманітарна катастрофа», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, таліби в Афганістані розробили програму боротьби з голодом - тисячі афганців зможуть працювати в обмін на їжу.

Влітку в ООН повідомляли, що у світі голодує понад 800 мільйонів людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: