Уряд спростив реєстрацію безробітних через «Дію»

Читать на русском
Кабінет міністрів України спростив реєстрацію в Державній службі зайнятості українців, які втратили роботу під час дії воєнного стану.
фото: НТА

Кабінет міністрів України спростив реєстрацію в Державній службі зайнятості українців, які втратили роботу під час дії воєнного стану.

Про це повідомили у Мінекономіки.

Відтепер особи, які не мають повного пакету документів для подачі заявки, зможуть стати на облік по безробіттю за спрощеною процедурою через додаток або портал «Дія». Йдеться про подачу заяви у електронній формі без урахування документів про освіту, трудової книжки, військово-облікового документу.

Українці поступово повертаються до роботи, переважно на заході та в центрі країни – опитуванняУкраїнці поступово вертаються до роботи. За даними опитування, 59 відсотків громадян продовжують працювати.

«Отримати офіційний статус безробітного можуть люди, які після введення воєнного стану працювали на умовах трудового договору, гіг-контракту чи іншого цивільно-правового договору, але втратили роботу», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, фахівці Міністерства цифрової трансформації готують нові послуги для користувачів мобільного застосунку «Дія». Йдеться про можливість подання заяв на отримання допомоги від міжнародних організацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: