Після війни ЄС допоможе Україні у відбудові Маріуполя

Читать на русском
Європейський союз допомагатиме Україні відбудувати Маріуполь.  Над планом відбудови після війни вже працюють.
Reuters

Європейський союз допомагатиме Україні відбудувати Маріуполь. Над планом відбудови після війни вже працюють.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

«Ми відновимо Україну. Ми маємо це зробити, і ми це зробимо, бо це наш моральний обов'язок», – заявила голова Європейської комісії Урсулу фон дер Ляйєн.

«Давайте побудуємо нове»: інтерв'ю координатора Великого будівництва про післявоєнне відновленняПровідна роль у відбудові країни і до, і під час війни залишається в Офісу президента. Юрій Голик, що координує Велике будівництво, відповів Слово і діло на основні питання щодо відновлення країни після війни.

Зауважують, що реконструкція міст має бути проведена «на кшталт Нового європейського Баухауза» – творча ініціатива, що пов'язує «Європейський зелений курс» з організацією житлових приміщень.

«Ми не втрачаємо час і паралельно працюємо над масштабним планом відродження Маріуполя. Окупанти показали силу руйнувань, а ми за підтримки всіх країн цивілізованого світу покажемо силу розвитку, єдності та солідарності. Маріуполь – Місто Герой, приклад стійкості та боротьби заслуговує стати символом відродження миру», – додав міський голова Вадим Бойченко.

Нагадаємо, у захопленому Маріуполі окупанти почали роздавати пенсії у рублях. У цьому частина маріупольців відмовилися від виплат рф. Також відомо, що у травні загарбники роздавали у місті паспорти росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: