Вдихнути нове життя: волонтери презентували проєкти відновлення Ірпеня

Читать на русском
У середу, 15 червня, на першому в Україні саміті щодо сталої відбудови міст волонтери презентували проєкти відновлення Ірпеня.
Укрінформ

У середу, 15 червня, на першому в Україні саміті щодо сталої відбудови міст волонтери презентували проєкти відновлення Ірпеня.

Про це повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

«Не просто відбудувати, а вдихнути нове життя і надати нові креативні та сучасні напрямки комплексного розвитку – під таким девізом волонтери презентували сьогодні проєкти відновлення Ірпеня», – йдеться в повідомленні.

Майже 300 архітекторів, дизайнерів, проєктантів та інших фахівців з України та різних куточків світу відгукнулися на заклик та розробили понад 30 проєктів відбудови інфраструктурних об’єктів, що були зруйновані та пошкоджені російськими військами. Наступним етапом буде доопрацювання проєктів, їх аналіз девелоперами та обрання найкращих пропозицій.

«Давайте побудуємо нове»: інтерв'ю координатора Великого будівництва про післявоєнне відновленняПровідна роль у відбудові країни і до, і під час війни залишається в Офісу президента. Юрій Голик, що координує Велике будівництво, відповів Слово і діло на основні питання щодо відновлення країни після війни.

Маркушин додав, що наразі вони активно шукають благодійників та спонсорів, які допоможуть втілити ці проєкти в життя якнайшвидше.

Нагадаємо, до кінця літа 2022 року Світовий банк підготує комплексну оцінку збитку, понесеного Україною від російського вторгнення, а також потреб України у фінансах і фінансовій допомозі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: