Росія блокує постачання ліків на окуповані території

Читать на русском
Росія продовжує блокувати постачання ліків, зокрема й життєво необхідних, з підконтрольних Україні територій на тимчасово окуповані.
Укрінформ

Росія продовжує блокувати постачання ліків, зокрема й життєво необхідних, з підконтрольних Україні територій на тимчасово окуповані.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

«Попри те, що країна-окупант зобов'язана забезпечити подальше задоволення медичних потреб цивільних громадян, сьогодні ми, на жаль, бачимо, як росія нівелює норми міжнародного права та фактично вчиняє тероризм проти цивільного населення», – заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Після війни психологічна допомога знадобиться щонайменше 15 млн українців – ЛяшкоЧерез російське вторгнення та тривалу війну мільйони українців матимуть негативні наслідки для психічного здоров'я.

Росіяни не постачають на тимчасово окуповані території медикаменти та продовжують блокувати їх постачання з підконтрольних Україні територій. Українська влада щодня звертається до окупантів з проханням відкрити гуманітарні коридори та докладає значних зусиль, щоб розблокувати постачання медикаментів.

«Водночас на тимчасово захоплених територіях українські лікарі продовжують надавати медичну допомогу населенню, яке її потребує, відповідно до українського законодавства та міжнародних конвенцій», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну загинуло більш ніж 10 медиків, а ще 47 отримали тяжкі поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: