У МОЗ підрахували, скільки медиків загинуло від початку війни

Читать на русском
Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну загинуло біль ш ніж 10 медиків, а ще 47 отримали тяжкі поранення.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну загинуло біль ш ніж 10 медиків, а ще 47 отримали тяжкі поранення.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю для «Української правди».

«12 убитих російськими окупантами та 47 важко поранених. Це – верифіковані цифри. Потенційно кількість більша, але поки що немає підтвердження», - заявив Ляшко.

У Зеленського відзвітували щодо відновлення територій після ворожої окупаціїВ Офісі президента відзвітували про відновлення українських територій після російської окупації.

За словами міністра, попри війну, критичної нестачі лікарів немає. Також є достатньо іноземних лікарів, які готові приїхати до України.

«Ми ж також відкриті, але говоримо, що краще приїжджати тоді, коли від нас надходить запит, хто потрібен лікарні, наприклад, анестезіолог чи травматолог. Тоді ми просимо – приїжджайте своєю бригадою, ми вам скажемо, до якої лікарні», - додав міністр.

У той же час поки що залишається проблема еміграції лікарів, проте вона не є критичною.

«Зі спілкування з прифронтовими лікарнями виглядає, що більшість медичних працівників залишається на робочому місці», - зазначив Ляшко.

Раніше в НБУ розповіли, як змінилася ситуація із зарплатами в Україні від початку війни.

У МОЗ повідомили, що на відновлення пошкоджених військами росії лікарень необхідно 32 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: