Верховна Рада заборонила в Україні обіг ліків, вироблених у росії та Білорусі

Читать на русском
У держреєстрації лікарського засобу може бути відмовлено у разі, якщо встановлено, що один або декілька етапів виробництва здійснювалось підприємствами, розташованими на території рф і Білорусі.
Ілюстративне фото

Верховна Рада сьогодні, 22 травня, внесла зміни до закону «Про лікарські засоби» щодо обмеження обігу лікарських засобів, виробництво яких розташовано на території країни-агресора або Республіки Білорусь.

Про відповідний законпроєкт № 7313 повідомляється на сайті Верховної Ради.

Як зазначається, за законпроєкт у цілому проголосували 299 нардепів.

Відповідно до пояснювальної записки, мета законопроєкту - обмеження обігу в Україні лікарських засобів, виробництво яких хоча б частково розташовано на території рф або РБ, зменшення фінансової підтримки військової машини цих країн, стимулювання відмови від поставок товарів з цих країн в усьому світі.

У Раді з'явилася депутатська група «Відновлення України»: хто до неї увійшовУ Верховній раді дев'ятого скликання створили нову депутатську групу «Відновлення України». До неї увійшли 17 нардепів.

Зазначається, що у держреєстрації лікарського засобу може бути відмовлено у разі, якщо встановлено, що один або декілька етапів виробництва здійснювалось підприємствами, розташованими на території рф і Білорусі.

Скасовувати держреєстрацію ліків також буде дозволено, якщо заявник або його представник пов’язані з російськими компаніями.

Також законопроєктом надається право Кабміну на період дії воєнного стану в Україні тимчасово зупинити експорт лікарських засобів у разі незабезпечення потреб системи охорони здоров’я України в таких лікарських засобах у повному обсязі.

Нагадаємо, що Верховна Рада денонсувала угоду між урядом України та урядом рф про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна та попередження ухилень від сплати податків.

При цьому, Верховна Рада у неділю, 22 травня, проголосувала за продовження терміну дії воєнного стану та мобілізації на 90 днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: