Справа Медведчука: Венедіктова розповіла про долю одного із фігурантів

Читать на русском
Одним із фігурантів справи Медведчука є ексдепутат від ОПЗЖ Тарас Козак, який наразі переховується за межами України.

Одним із фігурантів справи Медведчука є ексдепутат від ОПЗЖ Тарас Козак, який наразі переховується за межами України.

Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова.

За її словами, Козак уже не повертатиметься в Україну з власної волі.

«Він (Тарас Козак – ред.) як поїхав у 2021 році, так і не повертався в Україну. Думаю, що вже не повернеться, якщо не буде екстрадиції»,- зазначила Венедіктова.

За словами генпрокурора, Україні доведеться притягувати Козака до відповідальності у заочному порядку, проте поки що немає інформації про його місцезнаходження. Ймовірно, він ховається в росії.

«Якщо його немає в державі, це не означає, що правосуддя має про нього забути. Ні в якому разі. Треба рухатися заочним способом, треба притягувати до відповідальності і залежно від того, що скаже суд, дивитимемося», - додала Венедіктова.

Проти Віктора Медведчука відкрито 4 справи:

  • про державну зраду;
  • вугільна справа;
  • справа про «трубу Медведчука»;
  • І ще одна справа, подробиці якої невідомі.

Козак підозрюється у замаху на пограбування національних цінностей. Його та Медведчука звинувачують у тому, що вони незаконно видобували нафту та газ на шельфі Чорного моря в районі тимчасово окупованого Криму.

Нагадаємо, ДБР завершило досудове розслідування кримінального провадження щодо народного депутата Віктора Медведчука, якого підозрюють у скоєнні правопорушень, передбачених ст. 111 (державна зрада) та ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) УКУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: