Монастирський розповів, як Україна підтримує комунікацію з полоненими захисниками Маріуполя

Читать на русском
Україна швидко дізнається про все, що стосується полонених - умови утримання, харчування, а також можливості якнайшвидшого їх звільнення
Ілюстративне фотоEPA - European Pressphoto Agency

Комунікацію з полоненими захисниками Маріуполя, зокрема, в першу чергу з полоненими бійцями полку «Азов» українська сторона підтримує через Головне управління розвідки Міністерства оборони (ГУР МОУ).

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський у своєму Telegram.

«Сьогодні комунікацію з полоненими бійцями полку «Азов» здійснюють наші розвідники з Головного управління розвідки Міноборони. Саме через них ми дізнаємося більше інформації: про умови утримання, харчування та можливості їх звільнення. Ми всі знаємо, що вони всі опиняться тут, в Києві, і ми робимо для цього все можливе» - розповів він, коментуючи питання зі звільненням полонених.

Нагадаємо, в Україні з 1 червня починає працювати гаряча лінія МВС для звернень родичів і близьких полонених, загиблих і зниклих безвісти українських бійців.

Утримання одного російського військовополоненого обходиться Україні в три тисячі гривень на місяць. У цю суму входить харчування, одяг, засоби гігієни та комунальні платежі. Окремо йдуть витрати на медичне обладнання, ліки, зарплату персоналу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: