Окупанти наступають на чотирьох напрямках – Генштаб

Читать на русском
Російська армія настає на Слов'янському, Лиманському, Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках. На Слобожанському напрямку окупанти будують понтонно-залізничну переправу через річки на тимчасово захоплених територіях.

Російська армія веде наступ на Слов'янському, Лиманському, Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямах. На Харківському напрямі окупанти зосередилися на активній обороні.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямах суттєвих змін в обстановці немає. Уздовж кордону в Білорусі розміщені окремі підрозділи російської армії, які мають на озброєнні тактичні ракетні комплекси «Іскандер-М», зенітно-гарматні комплекси «Панцир-С1», зенітні ракетні системи С-400 та літаки.

Старух розповів, скільки наразі окуповано росіянами території Запорізької областіЗгідно з його словами, 77 населених пунктів Запорізької області знеструмлено через бойові дії.

На Сіверському напрямку ворог продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону у Брянській та Курській областях. Також було обстріляно цивільну інфраструктуру населених пунктів Чернігівської та Сумської областей.

На Слобожанському напрямку противник продовжує обстріл підрозділів сил оборони із ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів та танків. З метою підтримки наступу ворог відновлює транспортну інфраструктуру та наводить понтонно-залізничні переправи через річки на тимчасово захоплених територіях.

На Харківському напрямку окупанти ведуть активну оборону, основні зусилля зосереджуються на утриманні зайнятих рубежів. Окупанти проводять додаткові заходи щодо інженерно-фортифікаційного обладнання позицій. Ворог веде інтенсивні артилерійські та мінометні обстріли українських позицій, а також обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Базилівка, Кутузівка та Петрівське.

На Слов'янському напрямі основні зусилля супротивник зосереджує на продовженні наступальних дій у напрямку до населеного пункту Слов'янськ.

З артилерії різного калібру ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Велика Комишуваха, Вірнопілля, Дібрівне, Нова Дмитрівка та Курулька.

На Донецькому напрямі підрозділи агресора завдають вогневого ураження позицій наших військ уздовж усієї лінії зіткнення. Ворог завдав ракетно-авіаційних ударів по Слов'янську, Лисичанську та Оріхову.

На Лиманському напрямі за підтримки артилерії супротивник веде наступальні дії у районі Святогірська. Також ворог веде штурмові дії у напрямку населених пунктів Щурово та Старий Караван, там продовжуються бойові дії.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог обстрілював наші війська з мінометів та артилерійських систем різного типу. Постраждала також цивільна інфраструктура у районах населених пунктів Метьолкіно, Борівське, Устинівка, Тошківка та інші. Окупанти продовжують штурмувати Сєвєродонецьк.

Через контратаку ЗСУ в Сєвєродонецьку росія втратила наступальний порив - британська розвідкаРосійські сили, задіяні в цьому районі, включають особовий склад, мобілізований із резерву очолюваних росією сепаратистських сил самопроголошеної ЛНР.

На Бахмутському напрямку противник вів обстріл позицій наших підрозділів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Золоте, Оріхове, Гірське, Врубівка, Клинове, Білогорівка, Покровське та Роти. Застосував штурмову та армійську авіацію для авіаударів неподалік Бахмута та Берестового. Вів штурмові дії у районах населених пунктів Комишуваха, Берестове та Миколаївка. Ворог зазнав значних втрат, успіху не має, бойові дії продовжуються.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних бойових дій не вів. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Новобахмутівки, Кам’янки, Авдіївки, Микільського, Золотої Ниви та Полтавки.

На Південнобузькому напрямку, з метою сковування наших військ, окупанти обстріляли з артилерії різного калібру в районах населених пунктів Таврійське, Нова Зоря, Степова Долина, Новомиколаївка та Кобзарці.

Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито 7 атак ворога, знищено 4 танки, 3 артилерійські системи, 8 бойових броньованих машин і 3 одиниці автомобільної техніки. Підрозділи протиповітряної оборони збили бойовий вертоліт Ка-52 та безпілотний літальний апарат.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що війна росії проти України може завершитися ще цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: