Війна в Україні: більше половини дітей стали біженцями – ЮНІСЕФ

Читать на русском
Після початку повномасштабної війни близько 1,8 млн дітей виїхали з країни, ще 2,5 млн стали внутрішніми переселенцями.
Слово і діло

Більше половини дітей в Україні, близько 4,3 мільйонів, стали біженцями після початку повномасштабної війни в країні.

Такими є дані ЮНІСЕФ.

Так, понад 1,8 мільйона дітей були змушені перебратися до сусідніх країн, і 2,5 мільйона дітей є внутрішньо переміщеними особами.

Аудіо-казки та психологічна підтримка: перелік корисних ресурсів для дітей під час війниМіністр освіти Шкарлет розповів, якими технічними можливостями можуть скористатися діти під час війни.

«Війна викликала одне з найшвидших великомасштабних переміщень дітей із часів Другої світової війни. Це похмура віха, яка може мати довгострокові наслідки майбутніх поколінь. Безпека, благополуччя і доступ до основних послуг дітей перебувають під загрозою через жахливе насильство, що не припиняється», – заявила виконавчий директор ЮНІСЕФ Кетрін Рассел.

Крім того, за оцінками ООН, понад 450 тисяч дітей віком від 6 до 23 місяців потребують додаткового продовольчого забезпечення.

Ще одна проблема – скорочення охоплення вакцинацією плановими та дитячими щепленням, включаючи кір та поліомієліт. У ЮНІСЕФ зазначають, що це може швидко спричинити спалахи хвороб.

Нагадаємо, за даними Офісу генпрокурора, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україні загинуло понад 120 дітей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: