Співробітника оборонного підприємства викрили на агітації на користь рф – СБУ

Читать на русском
Служба безпеки викрила російську агентуру в Укроборонпромі. Йдеться про співробітника ДП Антонов.
t.me/press_kobl

Служба безпеки України викрила російського агента на підприємстві, що входить до складу Укроборонпрому. Попередньо, підозрюється співробітник ДП «Антонов».

Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко, передає пресслужба відомства 31 травня.

Затхлі консерви: чому важливо позбутися закладок «русского мира»Настав час розкривати затхлі кремлівські території-консерви. Чому це важливо робити вже зараз, та як це допоможе Україні перемогти у війні з Росією – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

«У Києві контррозвідка СБУ за сприяння підрозділу безпеки «Укроборонпрому» викрила співробітника одного із оборонних підприємств на агітації на користь росії. Зловмисник публічно виправдовував військові злочини окупантів та закликав колег підтримати армію ворога», - розповів він.

При цьому Дехтяренко зазначив, що цей співробітник оборонного підприємства «неодноразово звертався до президента росії з проханням надати йому російське громадянство».

За словами спікера СБУ, під час обшуків за місцем проживання агітатора виявлено електронні носії з прокремлівською пропагандою, конструкторську документацію з літакобудування.

Зловмисник повідомлено про підозру, додав Дехтяренко.

Прокуратура Київської області уточнила, що у підтримці збройної агресії росії проти України підозрюють співробітника ДП «Антонов».

«Прокурори Київської обласної прокуратури повідомили про підозру провідному інженеру-конструктору ДП «Антонов» за фактом поширення в інтернеті публікацій з виправдовуванням збройної агресії РФ та прославлянням (глорифікації) військовослужбовців збройних сил країни-агресора (ч. 2 ст. 436-2 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше на Одещині СБУ ліквідувала агентурну мережу окупантів, а в Запоріжжі затримали російського льотчика-шпигуна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: