Польща збільшить свої збройні сили – Дуда

Читать на русском
Польські громадяни вважають ризик нападу росії дуже високим і польська держава зобов'язана захистити їх від цієї загрози
Анджей ДудаSTEPHANIE LECOCQ

Польща буде збільшувати витрати на власну оборону. Це пов'язано з війною в Україні, а також з дуже високим ризиком нападу росії на Польщу. Тому армію потрібно збільшувати.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на президента Польщі Анджея Дуду.

Дуда підтвердив, що керівництво Польщі усвідомлює необхідність збільшення польських збройних сил у найближчі роки. В першу чергу, армія буде рости чисельно. Нарощування фінансування та розширення польської армії відбуватиметься поетапно, протягом декількох років.

Президент Польщі додав, що польські громадяни вважають ризик нападу росії дуже високим і польська держава зобов'язана захистити їх від цієї загрози.

Нагадаємо, 27 травня стало відомо Польща планує грандіозно посилити свої збройні сили, придбавши у США не менше 500 одиниць високомобільних реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Тим часом в росії вже настільки втратили зв'язок з реальністю, що російські політики почали погрожувати «денацифікувати» Польщу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: