Прикордонники вже вдруге не випустили Порошенка з України

Читать на русском
Оточення Порошенка звинуватило владу в політичному замовленні та наголосило, що правоохоронці не мали жодних підстав відмовляти у виїзді Порошенку.
Українська правда

Експрезиденту України лідеру «Європейської солідарності» Петру Порошенку вже вдруге за добу відмовили в перетині державного кордону України з Польщею.

Про це повідомила народний депутат від «Євросолідарності» Вікторія Сюмар у Фейсбуці, а також «Українська правда», з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Згідно з її словами, сьогодні нарешті зчитався QR-код, який мав підтвердити дозвіл на виїзд Порошенка за кордон. Відповідно, було підтверджено, що відрядження дійсне.

Ексглаву КСУ Тупицького оголосили у міжнародний розшукКолишнього голову КСУ Олександра Тупицького, який перебуває в Австрії, оголосили у міжнародний розшук у зв'язку із систематичним ухиленням від суду.

Водночас тепер прикордонники заявляють, що Порошенко «надав не всі документи», але не кажуть, які «не всі», зазначила Сюмар.

«Цього разу QR код зчитався, відрядження дійсне, Стефанчук підтвердив, Парламентська асамблея НАТО почала роботу. Але прикордонники тепер кажуть, що «надав не всі документи», але не кажуть які «не всі»… Невже «лідер вільного світу» не розуміє, що блокування опозиції - це надто опускає його самого? І показує наскільки його влада більше подібна до російської, а не європейської? І ще одне, цирк під час війни огидніший навіть за пір під час чуми… Пишу це зі сподіванням, що здоровий глузд здатен перемогти», - зазначила вона.

При цьому, оточення Порошенка звинуватило владу в «політичному замовленні» та наголосило, що правоохоронці не мали жодних підстав відмовляти у виїзді Порошенку, адже він, як нардеп не є військовозобов'язаним, та має на руках документи про робоче відрядження.

Нагадаємо, що увечері 27 травня Порошенко спробував покинути Україну через пункт пропуску Рава-Руська, але його не випустили прикордонники.

Раніше затриманий Службою безпеки України Віктор Медведчук надав свідчення проти народного депутата Петра Порошенка у справі про виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» для подальшого прокачування через нього дизельного палива.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: