Нацполіція повідомила про підсумки роботи за 13 тижнів війни проти росії

Читать на русском
З 24 лютого по 26 травня підрозділи Нацполіції отримали та опрацювали понад 2,1 млн звернень від громадян
Ігор Клименкоnpu.gov.ua

Національна поліція України за 13 тижнів повномасштабної війни росії проти України опрацювала кілька мільйонів звернень громадян і почала десятки тисяч кримінальних проваджень.

Про це розповів глава НПУ 26 травня, повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

Так, з 24 лютого по 26 травня підрозділи Нацполіції отримали та обробили понад 2,1 млн звернень від громадян. Поліцейськими розпочато 14 тисяч кримінальних проваджень за фактом вчинення злочинів з боку російських солдатів та їхніх поплічників, а також понад 550 кримінальних проваджень за колабораціонізм. Також зареєстрували 53 тисячі кримінальних правопорушень.

90 осіб отримали повідомлення про підозру у співпраці з рашистськими окупантами. Також поліція затримала за підозрою в диверсійній діяльності 779 осіб.

Зафіксовано також майже 11 тисяч злочинів щодо майна, понад 10 тисяч з яких - крадіжки. У цих провадженнях встановлено понад 2300 підозрюваних.

На інформаційному фронті поліція заблокувала 2800 інформаційних каналів рашистів, загальна аудиторія яких склала 23 млн передплатників.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росії 24 лютого і по 24 травня включно в Україні офіційно зареєстровано близько 20 тисяч військових злочинів, скоєних російськими військами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: