900 цивільних громадян були вбиті російською армією на Київщині — начальник Нацполіції області

Читать на русском
У Національній поліції Київської області розповіли, скільки в регіоні загинуло українських цивільних.
Фото з відкритих джерел

У Київській області російська армія вбила 900 цивільних громадян.

Про це повідомив начальник ГУ НП в Київській області Андрій Нєбитов під час брифінгу.

«Сьогодні буде перейдена межа у 900 загиблих цивільних людей – підкреслюю, цивільних – тіла яких ми виявили та передали для проведення судово-медичних експертиз для детального огляду. Всі ці люди загинули від рук російської армії. Найбільше жертв у Бучі – більше 350 тіл загиблих. Значно менше у Вишгородському та Броварському районах. Розбір завалів у Макарові та Бородянці продовжується, ми впевнені, що там під завалами ще є тіла загиблих», - сказав Нєбитов.

За його словами, в Київській області було тимчасово окуповано 180 населених пунктів.

«Дуже багато масових захоронень. Більша частина людей убиті зі стрілецької зброї. У Бучі виявлено 2 великі братські могили, 40 тіл у першій та 57 – у другій. З 40 тіл у першій могилі 95% убиті зі снайперської або стрілецької зброї. Людей просто розстрілювали на вулицях, і це зафіксовані факти, є покази свідків та відео», - додав він.

Нагадаємо, раніше президент Литви Гітанас Науседа заявив, що світові лідери мають поїхати до Бородянки Київської області та інших зруйнованих міст України, щоб побачити звірства російської армії під час війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: