ЗСУ відбили кілька спроб ворога просунутися у Харківській та Донецькій областях

Читать на русском
Українські військові відбили кілька спроб російських окупантів просунутися в Харківській та Донецькій областях.
facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові відбили кілька спроб російських окупантів просунутися у напрямках села Долгеньке Харківської області та села Богородичне у Донецькій області.

Про це повідомив представник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу у середу, 25 травня.

Голова ГУР розповів, коли настане переломний момент у війні з росією та чим вона закінчитьсяКоли буде переломний момент у війні України з росією, коли завершиться активна фаза війни, що буде до кінця 2022 року - розповів начальник ГУР Буданов.

«На Слов'янському напрямку окупанти намагаються створити умови для відновлення наступу на Слов'янськ. Зокрема, українські війська відбили кілька спроб російських підрозділів просунутися у напрямках с. Довгеньке Харківської області та с. Богородичне, що на Донеччині. Зараз ворог продовжує шукати слабкі місця у системі оборони наших військ та активно залучає артилерію та армійську авіацію», - розповів Мотузяник.

За його словами, на Харківському напрямку російські військові зосередилися на утриманні зайнятих рубежів та районів для недопущення подальшого просування ЗСУ.

«З цією метою противник здійснив вогневі нальоти на Рубіжне та Тернову і намагався контрнаступати у напрямку н.п. Тернова, Руські Тишки та Питомник», - сказав Мотузяник.

Нагадаємо, ЗСУ вже звільнили від російських окупантів 24 населені пункти в Харківській області.

При цьому втрати армії рф наблизилися до 30 тисяч убитих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: