Антимонопольний комітет зобов'язав примусово розділити активи компанії Фірташа

Читать на русском
АМКУ ухвалив рішення про примусове розділення добривних активів компанії Group DF українського олігарха Дмитра Фірташа протягом 9 місяців.

Антимонопольний комітет України в четвер, 5 вересня, прийняв рішення примусово розділити групу компаній Ostchem Дмитра Фірташа в частині виробників азотних мінеральних добрив і накласти на «НФ Трейдінг Україна» штраф 107 млн грн.

«За порушення до суб'єктів господарювання ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот», ПАТ «Азот», ПрАТ «Рівнеазот» застосувати примусовий поділ, який повинен бути здійснений протягом дев'яти місяців з дня отримання рішення», - зачитав глава АМКУ Юрій Терентьєв результативну частину справи під час засідання відомства, передає «Інтерфакс-Україна».

Екстрадиція Фірташа до США затягнеться до осеніЕкстрадиція Дмитра Фірташа з Австрії в Сполучені Штати Америки затягнеться до осені, так як він звернувся в суд для поновлення справи.

Комітет встановив, що зазначені компанії, а також оптова торгова компанія ТОВ «НФ Трейдінг Україна» зловживали монопольним становищем на ринку первинної реалізації азотних мінеральних добрив протягом 2014-2017 рр.

Іншим порушенням, як зазначив Терентьєв, є зупинка заводами з березня по червень 2017 роки (сезон весняно-польових робіт) виробництва азотних мінеральних добрив, що призвело до недопоставки товару аграріям.

Він додав, що оскільки реалізація добрив за межі групи відбувалася через торгову компанію «НФ Трейдінг Україна», то на неї накладено максимально можливий відповідно до чинного законодавства штраф в розмірі 107 млн ​​грн.

За словами словами Терентьєва, з урахуванням тривалості та суттєвості порушення, його негативного впливу на аграрний ринок держави і з метою ефективного припинення зловживання монопольним становищем до заводам групи застосована санкція у вигляді примусового поділу, який мають провести протягом дев'яти місяців з дати отримання цього рішення.

Раніше стало відомо, що екстрадиція Дмитра Фірташа з Австрії до Сполучених Штатів Америки затягнеться до осені, так як він звернувся до суду для відновлення справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: