Через закриття окупантами гумкоридорів люди повертаються до Маріуполя – Денісова

Читать на русском
Через закриття гуманітарних коридорів багато людей, які чекали евакуації, повертаються у Маріуполь. Місту загрожує масштабна епідемія.
Укрінформ

Через закриття гуманітарних коридорів багато людей, які чекали евакуації, повертаються у Маріуполь. Місту загрожує масштабна епідемія.

Про це повідомила уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова.

«Через закриття гуманітарних коридорів багато людей, які чекали на евакуацію на околицях міста, почали повертатись жити до Маріуполя», – йдеться в повідомленні.

Водночас наголосила, що місту загрожує масштабна епідемія. Інфекційна катастрофа у заблокованому Маріуполі може статися через брак води, пошкоджені каналізаційні системи та велику кількість тіл під завалами будинків. За прогнозами місцевої влади, лише через епідемії до кінця року у місті можуть загинути близько 10 тисяч людей.

Україна веде перемовини щодо евакуації 60 людей з «Азовсталі» — ВерещукІрина Верещук розповіла про перемовини щодо евакуації людей з Азовсталі та скількох можуть вивезти.

Омбудсмен нагадала, що згідно зі статтею 56 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, окупаційна держава зобов'язана забезпечити та підтримувати на захопленій території умови, задовільні з погляду охорони здоров'я та санітарії, має вживати профілактичних та запобіжних заходів для запобігання поширенню інфекційних захворювань та епідемій.

Нагадаємо, у Маріуполі російські окупаційні війська намагаються створити видимість відновлення водопостачання. При цьому, їхні непрофесійні дії загрожують місту новою катастрофою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: