Держдепартамент США не бачить сенсу в організації розмов з главою мзс росії лавровим

Читать на русском
Вашингтон був би готовий до переговорів за умови конструктиву, однак дані українських партнерів демонструють, що прогресу росія не показує
Держдепартамент СШАCNN News

Державний департамент США не планує організовувати жодних зустрічей або переговорів Державного секретаря Ентоні Блінкена з главою російського міністерства закордонних справ сергієм лавровим. Зараз в цьому немає ніякого сенсу.

Про це заявив спікер Держдепартаменту Нед Прайс 17 травня, повідомляє американський телеканал CNN.

«Російська сторона не дала нам жодного приводу вірити в те, що розмова на такому рівні між держсекретарем Блінкеном і главою мзс рф лавровим в нинішній ситуації була б конструктивною» - сказав він.

Переговорний процес із росією перебуває на паузі – ПодолякПодоляк підтвердив, що переговорний процес із росією поки що на паузі. Українська делегація не виходила з переговорів, але поки що у них немає конкретики.

Прайс додав, що Вашингтон був би готовий до переговорів за умови конструктиву, проте дані українських партнерів демонструють, що прогресу росія не показує, і продовжує наполегливо дотримуватися своїх позицій.

Нагадаємо, деякі західні лідери, хоча і підтримують Україну, дещо стурбовані можливими з росією. Так, на Заході побоюються, що росія зазнає «приниження», що може створити цілу низку нових проблем. Тому Україні намагалися запропонувати дати путіну «зберегти обличчя» ціною територіальних поступок від Києва.

У відповідь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба виключив потенційні територіальні поступки росії, які могли б призвести до припинення вогню і зазначив, що прагнення путіна «зберегти обличчя» у війні проти України - проблеми суто путіна, не Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: