У Харкові через обстріли знищено унікальний генетичний банк рослин

Читать на русском
У Харкові внаслідок обстрілу російських військових згорів єдиний в Україні генетичний банк рослин.

У Харкові внаслідок обстрілу російських військових згорів єдиний в Україні генетичний банк рослин. Знищено тисячі зразків насіння, серед яких і унікальне, яке вже не вдасться відновити.

Про це повідомив провідний науковий співробітник Інституту рослинництва ім. Юр'єва Сергій Авраменко.

Полонений окупант зізнався, що артилерія рф навмисно знищувала багатоповерхівки ХарковаПолонений окупант розповів СБУ, що російська реактивна артилерія навмисно знищувала житлові будинки у Харкові.

Так, ворожий снаряд потрапив до будівлі Інституту рослинництва ім. Юр'єва, де зберігалися зразки понад 160 тисяч сортів рослин із усього світу. Будівля згоріла разом із насінням. Банк має давню історію і зберігся навіть за німецької окупації.

«З березня працівники мали вже засівати колекцію. Після того, як прийшов «російський світ», як прийшла ця орда «асвободителів», все перетворилося на суцільний попіл. Десятки тисяч зразків. Це всесвітня колекція. У тому числі й сорти, яким сотні років, старовинні, яких ми вже не зможемо відновити. Тут було пекло, алюміній поплавився. Вигоріло все», – розповів Авраменко.

Знищення унікального генофонду рослин в УкраїніУкраїнський агроном

Нагадаємо, минулої доби окупанти знову обстрілювали Харківську область. Днем раніше повідомлялося про обстріли у місті – на Салтівці та у Шевченківському районі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: