В Одесі озвучили прогнози щодо курортного сезону

Читать на русском
Цього року курортний сезон в Одесі під загрозою через замінування. Декілька мін уже приносило хвилями на пляжі.
uc.od.ua

Цьогорічний курортний сезон в Одесі під загрозою. Для того, щоб місто і область почали приймати туристів, необхідно унеможливити небезпеку від мін – кілька з них вже приносило хвилями на пляжі.

Про це заявив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram.

В Одеській затоці підірвали міну, яка спливла на поверхнюВ Одесі пролунав вибух, який виявився контрольованим підривом водної міни, яка спливла на поверхню в Одеські затоці.

«Щоб відпочинок на Одещині був безпечним, спочатку потрібно розмінувати море та узбережжя, але це вдасться зробити лише після перемоги. Курортний сезон під загрозою. Це не буде в тому розумінні, як ми звикли це розуміти і до того курортного сезону ставитись. Безпека наших громадян – це насамперед», – йдеться у повідомленні.

Братчук нагадав, що 3 травня знешкодили морську міну в акваторії і вже були такі випадки, коли міни приносило на одеські пляжі.

«Це ті міни, які росіяни розкидали у Чорному морі. Вони офіційно це визнали, понад 400 штук розкидали. Вони не знають, де вони, та й ми не знаємо, де може прибити до берега», – додав Братчук.

Нагадаємо, російські військові на Великдень, а після і 2 травня завдали ракетного удару по Одесі. В обох випадках загинули люди.

Також було затримано диверсантів, які планували дестабілізувати ситуацію в Одесі 2 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: