В Україні створять довідник із найкращими прикладами містобудування

Читать на русском
Для повоєнного відновлення міст України створять довідник із найкращими прикладами зі світової практики містобудування.
фото ОПУ

Для повоєнного відновлення міст України створять довідник із найкращими прикладами зі світової практики містобудування.

Про це повідомив у Telegram заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко.

«Щоб відбудувати міста, потрібно не лише створити нове житло, але й зробити міста комфортними для життя», - пояснив він.

Українські архітектори, планувальники, дослідники, дизайнери та інженери запропонували волонтерський проєкт довідника, де буде зібрано найкращі світові приклади якісних громадських просторів та описано правила їхнього створення.

«Кожен, хто буде долучений до відновлення міст, зможе використати цей довідник, щоб якісно та швидко проектувати простори, в яких люди будуть жити задоволено. У довіднику можна буде подивитися та проаналізувати дизайн код типових міських кварталів та вулиць для швидкого та комплексного відновлення зруйнованих міст», — зазначає Тимошенко.

Триває також робота над створенням каталогу типових елементів усіх вуличних зон: фасадів, входів та літніх майданчиків, озеленення, вуличних меблів, веломереж, зон для пішоходів, громадського транспорту та автомобілів. Будуть представлені найкращі приклади сучасних вулиць, які можна реалізувати у нових містах.

«У багатьох країнах та містах вже є подібні довідники. Наприклад, американський довідник Global street design guide, де описують правила проектування сучасних вулиць. Або довідник благоустрою Праги, де описують об'єкти у громадських просторах та правила їхнього розташування. Ці довідники дають спільне бачення, якими мають бути сучасні та комфортні простори», - сказав заступник керівника ВП.

Раніше ми писали про те, що у парламенті презентували план економічного відновлення України після війни. Профільний комітет Ради підтримав і розробку цього плану та його основні принципи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: