На півдні ЗСУ знищили ворожий склад пального біля Чорнобаївки

Читать на русском
Угруповання ворога з чотирьох ракетних та семи десантних кораблів продовжує тримати блокаду судноплавства, загрожувати ракетним ударом щонайменше 30 крилатих ракет та зберігаючи імовірність висадки десанту.

На півдні України наші захисники за добу завдали понад 100 уражень ворожих позицій, ліквідувавши 29 російських агресорів, ЗРК, танк та іншу військову техніку.

Про це у Фейсбуку повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Наші підрозділи спільно з авіацією Повітряних сил нанесли за добу понад 100 уражень ворожих позицій. Вогнем реактивної артилерії знищено склад пально-мастильних матеріалів поблизу славнозвісної Чорнобаївки. «Вгамовано» 29 рашистів», - ідеться в повідомленні.

При цьому, знищено ворожий ЗРК «Стріла-10», танк Т-72, та іншу броньовану техніку.

Водночас, як зазначається, угруповання ворога з чотирьох ракетних та семи десантних кораблів продовжує тримати блокаду судноплавства, загрожувати ракетним ударом щонайменше 30 крилатих ракет та зберігаючи імовірність висадки десанту.

«Сили оборони півдня України продовжують виконання завдань за призначенням», - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, що на Донеччині в понеділок, 16 травня, внаслідок ворожих обстрілів загинули дев’ять мирних мешканців, шістьох людей було поранено.

Раніше в Генштабі повідомляли, що окупаційні війська російської федерації втратили близько 27 700 особового складу у війні з Україною. Збройні сили України збили 97 крилатих ракет.

Також президент Зеленський у зверненні підтвердив, що операція з порятунку оборонців Маріуполя розпочата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: