Кличко повідомив, скільки киян уже повернулися до столиці

Читать на русском
До Києва на третій місяць з початку війни повернулися близько 2,5 млн. жителів. Це майже дві третини від усіх мешканців.
Фото Слово і діло

До Києва на третій місяць з початку російського вторгнення повернулися близько 2,5 млн. жителів. Це майже дві третини від довоєнного часу.

Про це повідомив мер Віталій Кличко у ефірі Національного телемарафону у вівторок, 10 травня.

Кличко повідомив, скільки недоотримає бюджет Києва у 2022 роціМіський бюджет Києва через російське вторгнення недоотримає, попередньо, третину надходжень.

«До війни 3,5 млн киян перебували в нашому місті… Майже дві треті киян вже повернулися», - сказав Кличко.

Він зазначив, що у Києві у зв'язку з військовим становищем є ще багато обмежень: діє комендантська година, залишається ще велика кількість блокпостів, залишається можливість обстрілу столиці, а в лісозоні передмістя ще не розміновані всі території, багато вибухонебезпечних предметів, і тому відвідування зелених зон заборонено.

«І якщо вас не лякають ці обмеження, то ви справді можете повертатися», - зазначив Кличко.

Він наголосив, що не може забороняти киянам повертатися до столиці, а може лише рекомендувати.

«Якщо ви маєте можливість перебувати в більш захищених місцях, там, де немає ризику для вашого життя і здоров'я, будь ласка, залишайтеся. Але якщо є можливість, ми не заперечуватимемо повертатися сьогодні у свої будинки», - додав мер.

Нагадаємо, у квітні Кличко радив киянам не поспішати з поверненням до міста. У травні заявив, що після 9-го числа можна поступово приїжджати.

У Києві незабаром знову поновиться платний проїзд у громадському транспорті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: