Суд назвав дату розгляду по суті справи першого російського військового, обвинуваченого у вбивстві цивільного

Читать на русском

Суд почне 18 травня розглядати по суті справу першого російського військового Шишимаріна, якого судитимуть за вбивство цивільного.

Суд почне 18 травня розглядати по суті справу російського сержанта Вадима Шишимаріна, якого обвинувачують у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних із умисним вбивством. Процес пройде у відкритому режимі.

Про це повідомляє видання «Ґрати».

Солом'янський районний суд Києва сьогодні провів підготовче засідання у справі російського військового.

Прокурор Андрій Синюк клопотав про відкрите судове засідання. Суддя Сергій Агафонов після наради оголосив, що процес пройде у відкритому режимі, і перше засідання по суті розпочнеться 18 травня.

Нагадаємо, Офіс генпрокурора назвав Шишимаріна першим російським військовим, якого судитимуть за вбивство мирного жителя в Україні. Йому загрожує від 10 років до довічного ув'язнення.

За даними слідства, 28 лютого Шишимарін убив беззбройного жителя селища Чупахівка на Сумщині.

«Один із військових наказав обвинуваченому вбити цивільного, щоб він не повідомив про них. Обвинувачений здійснив кілька прицільних пострілів через відчинене вікно автомобіля з автомата Калашникова у голову 62-річного потерпілого. Чоловік помер на місці лише за кілька десятків метрів від власного будинку», – розповіли в прокуратурі.

«Мені наказали вистрілити, я випустив у нього автоматну чергу, він упав. Ми поїхали далі», – прокоментував свій злочин сам військовий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: