Заборона символіки окупантів «Z» та «V» та росія – країна-терорист: ВР ухвалила закон за основу

Читать на русском
Парламент готовий заборонити військову символіку російських окупантів і визнати рф державою-терористом.

Верховна рада попередньо підтримала запровадження кримінальної відповідальності за використання літер «Z» та «V» як символів війни проти України та визнання росії державою-терористом.

Рішення було ухвалено на засіданні парламенту у п'ятницю, 1 квітня. За відповідний законопроект №7214 проголосували 311 народних депутатів.

У документі йдеться:

  • про заборону пропаганди російського неонацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку російської федерації як держави-терориста, символіки, що використовується збройними та іншими військовими формуваннями російської федерації у війні проти України.

Законопроектом пропонується внести зміни до Кримінального кодексу та інших нормативно-правових актів.

Так, за символіку підтримки військової агресії росії проти України (символи Z, V, O) може загрожувати до 5 років в'язниці.

Крім того, росія визнається державою-терористом, однією з цілей політичного режиму якої є державний геноцид українського народу, фізичне знищення, масові вбивства громадян України, вчинення міжнародних злочинів проти цивільного населення, використання заборонених методів війни, руйнування цивільних об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури, створення штучних гуманітарних катастроф в окремих регіонах України.

«Забороняється будь-яка пропаганда російського неонацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку росії як держави-терориста, в тому числі використання символіки вторгнення. Термін «терористична діяльність» доповнюється пропагандою російського неонацистського тоталітарного режиму», – розповів співавтор законопроєкту, голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політик Микита Потураєв.

Нагадаємо, наприкінці березня голова МЗС України Дмитро Кулеба закликав країни запровадити кримінальну відповідальність за використання символу Z.

Також повідомлялося, що у Литві запропонували прирівняти георгіївську стрічку та знак Z до нацистської символіки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: