Британія надасть Україні додаткову військову підтримку на 1,6 млрд доларів

Читать на русском
Британія надасть ще 1,6 млрд доларів допомоги Україні. Цей пакет майже вдвічі перевищує попередні зобов'язання Великої Британії щодо витрат на війну в Україні.

Велика Британія надасть ще 1,6 млрд доларів (1,3 млрд фунтів) у вигляді військової підтримки та допомоги Україні.

Про це заявили у Міністерстві фінансів Британії, передає Reuters.

Скільки європейців підтримують надання допомоги Україні та її членство в ЄС – результати опитуванняПонад 60 відсотків європейців погоджуються, що Україна має вступити до ЄС, коли буде готова.

«Зобов'язання знаменує собою найвищий рівень військових витрат Великої Британії на конфлікт з моменту розпалу кампаній в Іраку та Афганістані», – зазначили в міністерстві.

Фінансування надходитиме з резервів Великої Британії після погодження з Міністерством фінансів і включатиме військову техніку на суму 300 млн фунтів, уже узгоджену прем'єр-міністром Джонсоном. Допомога включає в себе протибатарейні системи радіолокації для виявлення російської артилерії, обладнання для створення перешкод GPS і прилади нічного бачення.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США виділяють додатковий пакет військової допомоги для України загальною вартістю 150 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: