Вивезення домашніх тварин за кордон: спрощений режим скасовано

Читать на русском
В Україні скасували спрощений режим вивезення свійських тварин до країн Євросоюзу, який тимчасово діяв відразу після початку війни з рф.

Україні скасували спрощений режим вивезення домашніх тварин до країн Євросоюзу, який тимчасово діяв одразу після початку російського вторгнення.

Про це розповіла перша леді Олена Зеленська у Telegram.

Жорстоке поводження із тваринами: як посилили покарання і що тепер під забороноюВ Україні будуть нові правила поводження з тваринами і покарання за жорстокість. Детальніше – на інфографіці.

За оновленими правилами, що поширюються на собак, кішок та тхорів, тварина має бути:

  • правильно ідентифікована за допомогою мікрочіпа, - вакцинована від сказу і щеплення ще діє;
  • мати результат перевірки рівня антитіл проти сказу шляхом титрування;
  • мати дійсний паспорт, виданий в одній із країн ЄС або ж сертифікат про стан здоров’я, який відповідає зразку, встановленому в законодавстві ЄС.

«Однак не хвилюйтеся – якщо чогось у вас немає, обов'язково повідомте про це прикордоннику. У Польщі, наприклад, вашому улюбленцю безкоштовно проведуть маркування та вакцинують від сказу», - йдеться у повідомленні Зеленської.

Нагадаємо, у Харкові військові рф вбили людей, які прийшли погодувати тварин в екопарку. Сам екопарк повністю зруйнований, частину тварин евакуювали до Дніпра та Одеси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: