Штурмують населені пункти цілодобово: Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині

Читать на русском
Російські окупанти 25 разів обстріляли житлові масиви Луганської області, найбільше дісталося Сєвєродонецьку, Рубіжному, Попасній, Гірській громаді.
https://t.me/luhanskaVTSA

Російські окупанти протягом вчорашнього дня, 2 травня, 25 разів відкривали вогонь по житлових масивах Луганської області. Найбільше – по Сєвєродонецьку, Рубіжному, Попасній, Гірській громаді.

Про це повідомив голова військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

У Сєвєродонецьку, попередньо, пошкоджено ще п'ять житлових будинків, у Гірській громаді – не менше ніж 12.

«Однак ми не знаємо скільки точно на цю хвилину. Бо росіяни штурмують населені пункти громади цілодобово. Згоріло 10 будинків в Оріховому, ще два – в Золотому. Щодо постраждалих інформацію перевіряємо. Щодня намагаємося евакуювати місцевих жителів. Сєвєродонецьк за добу витримав вісім артилерійських обстрілів росіян. Ще минулої ночі пошкоджень зазнали три будинки в старих районах міста. Вже вдень зайнялося складське приміщення та сталося потрапляння ще у дві багатоповерхівки. В одній із квартир снаряд, на щастя, не розірвався. Його вже знешкодили піротехніки. З-під обстрілів та завалів врятовано три людини», – розповів Гайдай.

Нагадаємо, раніше Гайдай говорив, що Сєвєродонецьк може потрапити в облогу як Маріуполь, оскільки захопити обласний центр буде дуже важко.

Також у Луганській області можливі провокації під виглядом ЗСУ – російські загарбники знайшли форму українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: