СБУ за місяць війни затримала понад 350 диверсантів

Читать на русском
З початку війни СБУ затримала понад 350 диверсантів. Загалом за місяць ліквідовано понад 20 ДРГ.
facebook.com/SecurSerUkraine

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну співробітники СБУ ліквідували понад 20 диверсійно-розвідувальних груп, а понад 350 учасників було затримано.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у п'ятницю, 25 березня.

Поліція захищає Ірпінь від диверсантів і бере місто під контроль – КлименкоУкраїнські органи правопорядку розпочинають зачистку території міста під Києвом від російських окупаційних військ.

«Також масово проводиться викриття агентів ворожих спецслужб. А в ході багатоетапних спецоперацій нейтралізовані спроби ворожої військової розвідки переправити в Україну бойовиків з Близького Сходу – серед іншого, викрито особу, яка займалася підбором та вербуванням найманців для армії загарбників», - йдеться у повідомленні.

Так, у спецслужбі зазначили, що нещодавно в Києві було знищено озброєне диверсійне угруповання РФ. Вороги намагалися видавати себе підрозділом української територіальної оборони.

Також було викрито понад 10 агентів російських спецслужб, причетних до сприяння загарбникам та військовим злочинам на тимчасово окупованій території Луганської області.

Співробітники СБУ затримали і учасників агентурних мереж РФ, які збирали розвіддані про засоби радіо-електронної боротьби та безпілотників українських військових підрозділів.

Крім цього, у Запоріжжі нейтралізовані спроби російських спецслужб здійснити так звану «федералізацію» регіону.

Співробітниками СБУ було заблоковано 89 YouTube-каналів російських пропагандистів, тисячі акаунтів у соцмережах, через які передавали дані про дислокацію та переміщення ЗСУ.

Нагадаємо, в Україні посилив покарання за відеозйомку переміщення техніки ЗСУ. Також Рада посилила покарання за колабораціонізм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: