Російська ДРГ планувала збити пасажирський борт і звинуватити в цьому Україну

Читать на русском
Агенти Генштабу рф готували теракт. Вони планували збити пасажирський літак над територією росії чи Білорусі та звинуватити в цьому Україну.
Укрінформ

Агенти Генштабу рф готували теракт. Вони планували збити пасажирський літак над територією росії чи Білорусі та звинуватити в цьому Україну.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Відомо, що в атаці на повітряне судно окупанти мали намір безпідставно звинуватити Україну та наших партнерів. Для вчинення провокації зловмисники хотіли обстріляти цивільний борт з переносного зенітно-ракетного комплексу «Stinger». В СБУ вияснили, що російські спецслужби віддали наказ викрасти відповідно зброю та перевезти її до рф.

До складу ворожої ДРГ входило двоє осіб з подвійним громадянством та завербований ними спільник. Їхню діяльність координував росіянин Олександр Тютерев, який є кадровим співробітником головного управління генштабу збройних сил рф та має позивний «Морпех» Під час спецоперації співробітники СБУ затримали всіх учасників.

«Пізніше виявилось, що «Морпех» брехав своєму керівництву про успіхи в Україні: його «підлеглі» готували постановчі фото- та відеоматеріали про нібито «напад на блокпост сил ТРО», – додають в СБУ.

Раніше співробітники СБУ затримали російських військових, які намагались захопити Південноукраїнську АЕС на Миколаївщині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: