Окупанти тричі за добу обстріляли Харків з артилерії: Салтівка під інтенсивними обстрілами

Читать на русском
При цьому, район Салтівка у Харкові зараз під масованими обстрілами російських окупантів. Рятувальники наразі ліквідували 15 пожеж.
t.me/synegubov

За добу російські війська завдали по Харкову 3 обстріли із артилерії та РСЗВ, зранку 1 травня ворог обстрілює Дергачівську громаду.

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив в Телеграмі.

«За добу росіяни завдали по Харкову 3 обстріли із артилерії та реактивних систем залпового вогню. Постраждали Салтівка, П’ятихатки, район аеропорту. Ворог зменшив інтенсивність обстрілів, це заслуга ЗСУ, які звільняють населені пункти Харківщини від окупації. В тому числі і ті, звідки росіяни обстрілювали житлові квартали Харкова», - зазначив губернатор області.

Обстрілів по Харкову поменшало, але небезпека на вулицях ще висока – ОДАВорожих російських обстрілів по Харкову поменшало, порівняно з минулим тижнем. Але майже кожен день гинуть люди.

Рятувальники Харківщини ліквідували 15 пожеж, що виникли через обстріли: в Немишлянському районі Харкова, Ізюмському, Харківському, та Чугуївському районах. За добу 1 людина постраждала у Балаклійському районі.

«Не варто втрачати пильність. Буквально кілька годин тому окупанти знову обстріляли Дергачівську громаду, є 1 постраждалий», - зазначив керівник ОВА і оприлюднив фото з наслідками тривалих обстрілів Дергачів.

При цьому, район Салтівка у Харкові зараз під масованими обстрілами російських окупантів. Тому жителів північних та східних районів міста просять не виходити з укриттів протягом дня.

«У зв’язку з інтенсивними обстрілами Салтівки Департамент цивільного захисту населення ХОВА закликає жителів північних та східних районів Харкова не виходити з укриття протягом усього дня навіть за відсутності повітряної тривоги», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що у результаті наступу підрозділів Сил оборони України у Харківській області було відновлено контроль над населеними пунктами Верхня Роганка, Руська Лозова, Слобідське та Прилесне.

Напередодні ЗСУ звільнили стратегічно важливе село – з нього окупанти обстрілювали Харків.

Раніше ми повідомляли, що на Харківщині на Ізюмському напрямку українські військові знищили понад 30 одиниць техніки окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: