Окупанти порушують права поранених українських військових та цивільних – омбудсмен

Читать на русском
Російські окупаційні війська через облогу Маріупольського польового госпіталю порушують права поранених військових і цивільних.

Окупаційні війська російської федерації порушують права поранених бійців Збройних сил України та мирних жителів Маріуполя, оскільки облога не дає можливості поповнити запаси ліків.

Про це повідомила уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова.

«рф порушує права поранених українських військових та мирних жителів - Маріупольський польовий госпіталь на межі виживання. Через тривалу облогу та постійні обстріли російської авіації й артилерії неможливо поповнити запаси ліків – знеболювальних, антибіотиків, препаратів для наркозу. Оперувати людей з відірваними кінцівками, з осколковими та кульовими пораненнями доводиться під світлом налобного ліхтаря. Навіть після успішної операції поранені мають великий ризик отримати ускладнення – сепсис, перитоніт, гангрену», – заявила Денісова.

За її словами, у таких умовах багатьом допомогти не можуть попри те, що медики працюють цілодобово без відпочинку. Лікарів і медсестер не вистачає, серед них також є поранені й убиті, а тому пораненим необхідна термінова евакуація.

«рф грубо порушує 12 статтю Конвенції про поліпшення долі поранених і хворих у діючих арміях від 12.08.1949», – підкреслила омбудсмен.

Нагадаємо, українські захисники у Маріуполі перебувають у підвалах заводу «Азовсталь» разом із тисячею мирних жителів, серед яких діти.

У мерії Маріуполя заявили, що анонсований рф в односторонньому порядку «зелений коридор» із заводу «Азовсталь» у Маріуполі на сьогодні виявився черговою пасткою – окупанти вдаються до обстрілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: