Шмигаль оцінив витрати на відновлення України після війни

Читать на русском
У довгостроковому плані країні потрібна стратегія відновлення, аналогічна плану Маршалла для Європи, який був реалізований США після Другої світової війни
Денис Шмигальkmu.gov.ua

Відновлення України після російської агресії проти неї обійдеться мінімум в 600 мільярдів доларів. Країни, які є членами Міжнародного валютного фонду, можуть допомогти Україні у відновленні, пожертвувавши на її користь десяту частину своїх спеціальних прав запозичення.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час візиту до Вашингтона, повідомляється на Урядовому порталі.

На відбудову Чернігова піде щонайменше 4 роки – мерМіський голова Чернігова Владислав Атрошенко розповів, скільки потрібно часу, щоб відновити місто.

За його словами, в короткостроковій перспективі Україні потрібно фінансування в розмірі 4-5 млрд доларів на місяць для покриття поточних витрат. А в довгостроковому - країні потрібна стратегія відновлення, аналогічна плану Маршалла для Європи, який був реалізований США після Другої світової війни. Зараз Україна розробляє план відновлення, який передбачає приєднання країни до Європейського Союзу.

«У довгостроковій перспективі відновлення і відновлення України коштуватиме не менше 600 млрд доларів. Така реконструкція передбачатиме не тільки відновлення інфраструктури, а й розвиток нової економіки та нових європейських інститутів» — зазначив прем'єр-міністр.

Шмигаль закликав держави всього світу посилити тиск на росію і допомогти Україні озброєнням. Також він зазначив, що країни-партнери МВФ можуть пожертвувати одну десяту своїх спеціальних прав запозичення (SDR), щоб фінансово підтримати Україну.

Нагадаємо, раніше Шмигаль заявляв, що Україна після завершення війни з росією розраховує на три джерела для відновлення країни. Сам план відновлення містить три етапи.

Глава Європейського парламенту Шарль Мішель 21 квітня заявив, що допомога Україні на післявоєнне відновлення повинна використовуватися ще до завершення бойових дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: