Українського пілота Су-25 звільнили з російського полону

Читать на русском
Зусиллями розвідників звільнено з ворожого полону українського військового льотчика Романа Василюка.
facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Зусиллями розвідників звільнено з ворожого полону українського військового льотчика Романа Василюка, який був збитий над Волновахою.

Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України 25 квітня у Facebook.

Солдати рф вимагають 5000 євро за військовополоненого ЗСУ, погрожуючи стратою – ПодолякРосійські окупанти вимагають 5000 євро за українського військовополоненого. Окупанти записують відео з погрозами та відправляють його матерям.

Так, за даними розвідки, підполковник Роман Василюк, український пілот Су-25, якого 14 березня під час виконання бойового завдання було збито ворожими ППО над Волновахою Донецької області зміг катапультуватися, але отримав поранення та потрапив у полон до окупантів.

Пілот пройшов через численні допити із боку російських спецслужб. До звільнення перебував у обласній центральній клінічній лікарні окупованого Донецька.

24 квітня повернувся на підконтрольну Україні територію. Відразу після звільнення український пілот зустрівся з начальником ГУР МО Кирилом Будановим та секретарем РНБО Олексієм Даніловим, зазначили у ГУР.

За інформацією розвідників, зараз Роман Василюк отримує медичну допомогу, впевнений, що за місяць зможе повністю відновитись. Він уже зустрівся зі своєю родиною.

«Довго сидіти в госпіталі не збираюсь. За місяць хотілося б повернусь в стрій та боротись по повного звільнення нашої країни від окупантів», - заявив льотчик.

Нагадаємо, сьогодні з російського полону звільнили голів двох громад.

21 квітня Україні та росія провели шостий обмін полоненими.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: