Окупанти намагалися проводити штурм у напрямку Барвінкового та Слов'янська – Генштаб

Читать на русском
Росія далі проводить наступ на Донбасі. За добу українські військові відбили сім атак та знищили кілька десятків одиниць військової техніки.

Російські окупанти намагалися проводити штурмові дії на напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов'янськ, але безуспішно. Також ворог обстрілював населені пункти Велика Камишеваха, Вернопілля та Нова Дмитрівка.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Загалом російська армія проводить наступальні дії у Східній операційній зоні з метою розгрому угруповання Об'єднаних сил, встановлення повного контролю над Донбасом та забезпечення сухопутного шляху між зазначеними територіями та Кримом.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ворог активних дій не проводив.

У росії заявили, що планують окупувати весь Донбас та південь УкраїниУ росії заявили, що хочуть окупувати весь Донбас, а також південь України, щоб забезпечити сухопутний коридор до Криму.

На Слобожанському напрямку російські окупанти продовжують обстріл зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по населених пунктах Харків, Карасівка, Прудянка та Коробочкине.

На Донецькому та Таврійському напрямах супротивник здійснював артилерійські обстріли позицій ЗСУ. У Маріуполі ворог завдавав ракетно-бомбових ударів по позиціях наших військ на території заводу «Азовсталь». Крім того, ведуться штурмові дії населеного пункту Попасна.

На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював позиції українських військ у районах населених пунктів Княжівка та Миколаївка.

Сили оборони України завдають супротивникові значних втрат. Тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито сім атак ворога, знищено 13 танків, 3 артилерійські системи, 17 одиниць броньованої техніки, 4 бойові броньовані машини та 18 одиниць автомобільної техніки та чотири паливозаправники.

Підрозділами протиповітряної оборони, в зазначеному районі, було збито три безпілотні літальні апарати типу «Орлан-10».

Нагадаємо, за тиждень українські військові відбили 63 атаки окупантів на Донбасі.

Раніше радник керівника ОПУ Олексій Арестович спрогнозував, як далі розвиватиметься війна в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: