Зведення Генштабу: окупанти готують атаку на Сєвєродонецьк та повний контроль ще двох міст

Читать на русском
Через проблеми з поповненням резервів російські окупанти примушують жителів Херсонщини воювати проти України.
Ілюстративне фото

Окупаційні війська готуються до наступу на Сєвєродонецьк, а також зосереджують сили на захопленні під повний контроль міст Попасна та Рубіжне.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ за 23 квітня.

Зазначається, що на Донецькому і Таврійському напрямках основні зусилля противника зосереджені на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне та підготовці до наступу на місто Сєвєродонецьк. В районі населеного пункту Мар’їнка та на більшості інших напрямків в ході бойових дій ворог успіху не має.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує часткове блокування міста Харкова, здійснює артилерійські обстріли позицій наших підрозділів та цивільної інфраструктури в районі населених пунктів Чугуїв, Коробочкіно та Довгеньке.

На Південнобузькому напрямку ворог не проводив активних наступальних дій, а лише вдавався до поодиноких обстрілів підрозділів ЗСУ.

Мобілізадниця. Колонка Леоніда ШвецяМасова мобілізація означатиме визнання війни війною, а недопущення війни – це один із наріжних каменів кремлівської пропаганди. Адже зараз в Україні російські війська проводять як би антивоєнну спецоперацію.

На північних кордонах України російські окупанти активних дій не проводили, й українська розвідка не фіксувала формування противником наступальних угруповань.

Українська розвідка повідомляє, що в російських заграбників наявні суттєві труднощі з медичним забезпеченням своїх підрозділів та евакуацією поранених. Ворогу суттєво бракує медикаментів.

У Балаклеї на Харківщині окупанти, окрім власного військового польового шпиталю, почали використовувати міську поліклініку для розміщення та лікування поранених через зростання кількості поранених.

При цьому, через проблеми з поповненням резервів російські окупанти примушують жителів Херсонщини воювати проти України.

Для переміщення вантажів військового призначення вороги використовують захоплені цивільні вантажівки на окупованих територіях, також залучаючи сільськогосподарську техніку, вкрадену в місцевих мешканців.

Нагадаємо, що у росії заявили, що планують окупувати весь Донбас та південь України.

Раніше у Генштабі повідомляли, що ворог наступає на Слобожанському та Донецькому напрямках.

Також у Генеральному штабі повідомили, що російські окупанти оголосили мобілізацію в Херсонській області.

Окрім цього, від початку війни російські війська втратили 21 600 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: